1 μπουκάλι γυάλινο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα κλαδάκια της ρίγανης μας (εάν τα βάλουμε βρεγμένα υπάρχει κίνδυνος μούχλας). Τα βάζουμε μέσα στο μπουκάλι μας και το γεμίζουμε με το λάδι μας. Σε 2 ημέρες έχουμε υπέροχο αρωματικά λάδι με το οποίο αρωματίζουμε τις ντοματοσαλάτες μας και ό,τι άλλο ταιριάζει στην γεύση της ρίγανης. Αφού χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα που θέλουμε ξαναγεμίζουμε με λάδι. Μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.
Παραλλαγή: Αντί για ρίγανη χρησιμοποιούμε φρέσκα κλαδιά θυμαριού.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!