100γρ. κορν φλάουρ
400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ροδόνερο ή ανθόνερο
25γρ. ανάλατα φυστίκια Αιγίνης
50γρ. ζάχαρη άχνη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150ml νερού και τη ζάχαρη (την κρυσταλλική) και τα αφήνουμε να βράσουν.
Στη συνέχεια σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 75 γραμμάρια του κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και 350ml νερού και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα μας να πήξει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και του προσθέτουμε και το μείγμα του σιροπιού-καραμέλας λίγο λίγο ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά με μίξερ ή με αυγοδάρτη για να μη σβολιάσει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και το αφήνουμε να κοχλάσει πριν του χαμηλώσουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει για 45 λεπτά ανακατεύοντας συχνά πυκνά. Το μείγμα μας τώρα θα έχει πήξει και θα έχει πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το ροδόνερο, την κανέλα και τα φυστίκα Αιγίνης.
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα 25 γραμμάρια κορν φλάουρ που μας έμειναν με την άχνη ζάχαρη. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το 1/3 περίπου από το μείγμα του μπωλ μας. Ρίχνουμε το καυτό μείγμα μέσα στο ταψί και το στρώνουμε ισόπαχα. Αφήνουμε τα λουκούμια να κρυώσουν και να σταθούν όλο το βράδυ. Την επομένη, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι που το έχουμε αλείψει με λάδι κόβουμε σε κύβους τα λουκούμια μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ξανά μέχρι την επόμενη μέρα.
Τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κορν φλάουρ και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί.