1 κιλό μύδια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κούπες ρύζι Καρολίνα
Αλάτι Πιπέρι
Λάδι
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι τα μύδια να είναι σκεπασμένα με νερό και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες. Μετά τα πλένουμε καλά ξύνοντας με ένα μαχαίρι το κέλυφός τους έτσι ώστε να φύγει το εξωτερικό χνούδι τους. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για να αχνιστούν. Παίρνουμε μόνο τα μύδια που το κέλυφός τους έχει ανοίξει και πετάμε τα άλλα που έχουν παραμείνει κλειστά. Το νερό που βράσανε το σουρώνουμε πολύ καλά με ύφασμα και το φυλάμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι. Όταν ροδίσουν βάζουμε μέσα και το ρύζι και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές. Μετά ρίχνουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα μύδια και τα ίδια τα μύδια. Προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό από τη βρύση. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι.