1 κιλό φρέσκα μύδια
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
Λίγο χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε εξωτερικά το κέλυφος των μυδιών τρίβοντάς το καλά και αφαιρώντας το “μουστάκι” του. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και μέσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μύδια και τον χυμό του λεμονιού (μισό με ένα λεμόνι περίπου είναι αρκετό ανάλογα με το γούστο μας). Κρατάμε ΜΟΝΟ τα μύδια που έχουν ανοίξει το κέλυφός τους και τα άλλα τα πετάμε. Σβήνουμε τα μύδια με το λευκό κρασί, καπακώνουμε την κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί για πέντε λεπτά.