Υλικά:
Μύδια
Αλεύρι
Μπύρα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Παίρνουμε φρέσκα η και κατεψυγμένα μεγάλα μύδια, χωρίς το κέλυφος. Τα περνούμε σε καλαμάκια 6-8 μύδια. Κάνουμε μια πηχτή κουρκούτι με αλεύρι, νερό και λίγη μπύρα. Βουτάμε τα καλαμάκια με τα μύδια απ’ όλες τις πλευρές, και τα τηγανίζουμε σε ελαφρώς καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αυτό στην Κωνσταντινούπολη το συνοδεύουν με σκορδαλιά.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Χρήστος Ψαρρός, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.