Υλικά:
1 κιλό μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κουταλιές βούτυρο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Χυμό μισού μικρού λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια, τρίβοντάς τα με σύρμα κουζίνας ή μαχαίρι έτσι ώστε να φύγει οτιδήποτε είναι κολλημένο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα μύδια και το χυμό μισού μικρού λεμονιού. Ελέγχουμε τα μύδια και κρατάμε μόνο όσα έχει ανοίξει το κέλυφός τους (τα κλειστά τα πετάμε). Σβήνουμε με κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.