1 μεγάλη γαλλική μπαγκέτα
2 μεγάλες ντομάτες
250γρ. τυρί φέτα
125γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου
2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
8 κουταλιές ελαιόλαδο
Πλένουμε, στεγνώνουμε, βγάζουμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε σχετικά λεπτές φέτες. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αλείφουμε και από τις δύο πλευρές κάθε φέτα ψωμιού και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για δέκα περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε την φέτα θρυμματισμένη, το σκόρδο, τον βασιλικό και τα πασπαλίζουμε στις μπρουσκέτες. Τέλος βάζουμε και τη ντομάτα και ψήνουμε για δέκα λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με φέτα όπως είναι ζεστές και απολαμβάνουμε!