Μπρόκολο
Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και αν θέλουμε και το κοτσάνι του, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια βάση για μαγείρεμα στον ατμό ή σε ένα καλάθι-σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό τόσο ώστε να καλύπτει μόνο τα ποδαράκια της βάσης ή του καλαθιού μας. Τοποθετούμε πάνω τη βάση με το μπρόκολο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει το νερό μας, κρατάμε 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και στη συνέχεια το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Εάν δεν έχουμε βάση ή καλάθι μπορούμε να βουτήξουμε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και να το αφήσουμε εκεί για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια το αφαιρούμε με τρυπητό.