1/2 κιλό κατεψυγμένο κουνουπίδι
1/2 κιλό κατεψυγμένο μπρόκολο
1 1/2 κούπα γάλα βραστό
1 1/2 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για από πάνω:
1 μεγάλη φέτα ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
1 κουταλιά βούτυρο
Βράζουμε για λίγα λεπτά το μπρόκολο και για λίγο περισσότερα το κουνουπίδι και τα στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι να το σωτάρουμε για πέντε περίπου λεπτά να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε, το τσένταρ, την παρμεζάνα, αλάτι, πίπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το ζαμπόν και τα βάζουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε μία κουταλιά βούτυρο, μέσα του βουτάμε τα ψίχουλα του ψωμιού και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε το φαγητό μας με αυτά, να πάνε παντού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και απολαμβάνουμε!