4 μπριζόλες
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και εκεί μέσα σωτάρουμε κι απ’ τις δύο πλευρές τις μπριζόλες. Βγάζουμε τις μπριζόλες, τις κρατάμε κάπου να παραμείνουν ζεστές και χύνουμε το μεγαλύτερο μέρος απ’ το ζουμί του τηγανιού αν έχει μαζευτεί πολύ λίπος. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο θυμάρι, το λευκό κρασί και το χυμό του λεμονιού. Βάζουμε στο τηγάνι και τις μπριζόλες, το καπακώνουμε, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τις αφήνουμε να ψηθούν για μισή περίπου ώρα γυρίζοντάς τες κι απ’ την άλλη πλευρά λίγο πριν γίνουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμη.