Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Βλίτα χόρτα
Κολοκυθοανθούς
Πατάτες
Μελιτζάνες
Ντομάτες
Κολοκυθάκια
Κρεμμύδια ξερά
Δυόσμο
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα χόρτα μας και από πάνω κόβουμε τους κολοκυθοανθούς. Σε μια μπασίνα κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια. Κόβουμε σκορδάκι μπόλικο και επίσης μπόλικο δυόσμο. Στο μούλτι τρίβουμε τις ντομάτες μας, τις προσθέτουμε στη μπασίνα μαζί με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το περιεχόμενο της μπασίνας το βάζουμε στο ταψί μαζί με λίγο νεράκι και ελαιόλαδο μπόλικο. Σταυρώνουμε το ταψί μας και το βάζουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα κι ένα τέταρτο, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο λίγο πιπεράκι πάνω από το φαγητό μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!