Μπούτια γαλοπούλας
Πατάτες
Λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
Πλένουμε και καθαρίζουμε από πούπουλα τα μπούτια. Τα λεμονίζουμε καλά, τα αλατίζουμε και τα πιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε για το φούρνο. Τις λαδώνουμε πολύ καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μπούτια τις γαλοπούλας. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και τα καλύπτουμε με τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι οι πατάτες μας να πάρουν καλό χρώμα. Τα μπούτια της γαλοπούλας δεν θα έχουν πάρει χρώμα αλλά θα είναι ιδιαίτερα μαλακά, ιδανικά για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Αν όμως θέλουμε να πάρουν χρώμα τα βάζουμε για λίγα λεπτά πάνω από τις πατάτες σε αναμμένο φούρνο.