1 μπούτι χοιρινό γάλακτος
Πατάτες μικρές στρογγυλές
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο βούτυρο για να το πασπαλίσουμε
Σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζητάμε από το χασάπη να μας τεμαχίσει το χοιρινό μπούτι σε 6 μέρη των 10 πόντων. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο γιουβέτσι. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Τα προσθέτουμε στο γιουβέτσι και βάζουμε λίγο βούτυρο από πάνω τους. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους 200 βαθμούς.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!