3 κιλά μπούτι χοιρινό
4 λεμόνια
Μουστάρδα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λάδι για τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά
2-3 ξύλα κανέλα ή μια πρέζα σε σκόνη
Μισό ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
Πλένουμε και κόβουμε μερίδες το κρέας και το βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το ένα κρεμμύδι, τη μια σκελίδα σκόρδο, λίγη μουστάρδα, το χυμό από ένα πορτοκάλι, το χυμό από ένα λεμόνι και το βάζουμε στο ψυγείο μας για μια ώρα. Στη συνέχεια το βάζουμε να βράσει καλά το κρέας μας με το χυμό που έχουμε φτιάξει. Όταν βράσει σουρώνουμε το κρέας χωρίς να πετάξουμε το νερό, στραγγίζουμε καλά το κρέας και το αλευρώνουμε για να το τηγανίσουμε (ίσα για να πάρει ωραίο χρώμα) και το βάζουμε στην κατσαρόλα μας. Με το λάδι που θα στραγγίξει απ’ το κρέας τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό που έχουμε φυλάξει, το αλάτι, την πάπρικα, την κανέλα, τα λεμόνια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό απ’ το πορτοκάλι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Σημείωση:
Εάν θέλετε πιο ξινό το φαγητό μπορείτε να ρίξετε περισσότερα λεμόνια ανάλογα με το γούστο σας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Παππά και την ευχαριστούμε πολύ.