1 κιλό ώριμες ντομάτες
2 κούπες ρύζι όχι σπυρωτό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξυλαράκι κανέλα
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Ζάχαρη
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες βουτώντας τις για λίγο σε καυτό νερό ή ξύνοντάς τες με το μαχαίρι από το κάτω μέρος προς το κοτσάνι. Τις κόβουμε σε ροδέλες και βγάζουμε τα σποράκια τους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τις ροδέλες για λίγα λεπτά. Στρώνουμε τις ροδέλες σε πυρέξ και προσθέτουμε το ρύζι, το πασπαλίζουμε με αλάτι, λίγη ζάχαρη και προσθέτουμε το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σπάμε την κανέλα σε 3-4 κομμάτια και τα μοιράζουμε στο πυρέξ. Τέλος προσθέτουμε 4 κούπες καυτό νερό. Σκεπάζουμε το πυρέξ με το κάλυμμά του ή με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε για μισή ώρα με τρία τέταρτα στους 175 βαθμούς.