1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπουκιές)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο δεντρολίβανο
Για το τηγάνισμα:
Αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας γλίνα (ειδικό χοιρινό λίπος για τηγάνισμα)
Προαιρετικά λίγο κρασί
Πλένουμε το κρέας καλά, το κόβουμε σε κομματάκια μπουκιές, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο δεντρολίβανο και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά σε όλο το κρέας.Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, λιώνουμε τη γλίνα και αφού αλευρώσουμε τις “μπουκουνιές” τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το λίπος και τις τηγανίζουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε με λίγο κρασί.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ένας επισκέπτης της Ματιάς, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!