4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γάλα
3 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 1/2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
Λάδι για τηγάνισμα
Επιπλέον αλεύρι για βοηθητική χρήση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα να χλιάνει. Αν μας ζεσταθεί περισσότερο περιμένουμε να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί σχολαστικά. Προσθέτουμε μία κούπα από το αλεύρι και τα χτυπάμε ξανά. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο δοχείο, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία περίπου ώρα, μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφρώδης και ανάλαφρη.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να αναμειχθεί καλά και να γίνει λεία. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για μισή περίπου ώρα.
Απλώνουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνοντας ένα παραλληλόγραμμο με ύψος περίπου δύο εκατοστά. Κόβουμε λωρίδες μήκους περίπου 8 εκατοστών, και τις αραδιάζουμε -αφήνοντας αποστάσεις- πάνω σε αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο με αλεύρι. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου.
Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο τους πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αραδιάζουμε τα ντόνατς μας σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα ή τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα ή αφήνουμε την φαντασία και τα υλικά μας να μας καθοδηγήσουν. Ένα είναι σίγουρο! Η τέλεια αφράτη γεύση των ντόνατς!