350γρ. μπρόκολο άβραστο ή κατεψυγμένο
2/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά ή ξερά ψίχουλα ψωμιού
1 μεγάλο αυγό
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 κούπας τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε βραστό νερό για ένα λεπτό και στη συνέχεια το βουτάμε σε κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά. Κόβουμε το μπρόκολο σε λεπτά κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αυγό, το κρεμμύδι, το τυρί, την φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πιέζοντας τη ζύμη ανάμεσά τους φτιάχνουμε ομοιόμορφα κομμάτια. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Αραδιάζουμε τις μπουκίτσες μπρόκολου πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα προσεκτικά στο μισό του χρόνου ώστε να έχουν χρώμα και από τις δύο πλευρές τους. Απολαμβάνουμε βουτώντας τις μπουκίτσες μας στην αγαπημένη μας σάλτσα ή ντιπ!