5 – 5 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα ζεστό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/3 κούπας ζάχαρη + 1 κουταλάκι
2 αυγά χτυπημένα
1/4 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα φυτική σαντιγύ (Ερμόλ)
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κούπας χλιαρό νερό
Υλικά για το γλάσο:
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
2 – 3 κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε το γάλα με τη φυτική σαντιγύ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε τη μαγιά με το νερό και την διαλύουμε. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στην λεκάνη μία κούπα από το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την μαγιά. Βάζουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει. Καλύπτουμε τη λεκάνη με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας μέχρι να διπλασιαστεί, σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και με πλάστη τα ανοίγουμε. Κόβουμε με το μαχαίρι για πίτσα λωρίδες και τις κάνουμε μπαλάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ανά δύο αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους και μεγαλύτερη από τα γειτονικά κομμάτια. Σκεπάζουμε απαλά με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε μέγεθος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για δέκα και κάτι λεπτά.
Εν τω μεταξύ θα φτιάξουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του γλάσου και με πινέλο αλείφουμε καλά τις μπουκίτσες. Αφήνουμε να στεγνώσουν και τις απολαμβάνουμε.