5 χοντρές φέτες τυρί φέτα
(εξαιρετικές είναι η βαρελίσια της Πελοποννήσου και της Χαλκιδικής)
3 φέτες τυρί κασέρι
2 ώριμες ντομάτες
4 γλυκές πιπεριές
2 καυτερές πιπεριές
1 κουτάλι της σούπας ρίγανη
Σε ένα πήλινο ή πυρέξ σκεύος, απλώνουμε κόβοντας φετούλες την μια ντομάτα και τις δύο γλυκιές πιπεριές. Στο κέντρο (χωρίς να τις κόψουμε) βάζουμε τις καυτερές πιπεριές. Από πάνω βάζουμε την φέτα, το κασέρι και σε όλη την επιφάνεια τις φέτες από τις ντομάτες και πιπεριές που μας έχουν μείνει. Πασπαλίζουμε με την ρίγανη και ψήνουμε το μπουγιουρντί μας σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του. Είναι ένα ωραίο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι μας.
Η συνταγή αυτή είναι χαρισμένη στις γλυκές νυφούλες μου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!