Ντομάτες
Πιπεριές πράσινες
Πιπεριές κόκκινες
Πιπεριά ή πιπεριές καυτερές
Τυρί φέτα
Τυριά κίτρινα τριμμένα
Ψωμί μπαγιάτικο
Βούτυρο
Μπούκοβο (προαιρετικά για πολύ καυτερό αποτέλεσμα)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε πάνω μια σειρά φέτες ψωμιού και απλώνουμε πάνω τους ελάχιστο βούτυρο. Στρώνουμε πάνω ροδέλες ντομάτας και τις αλατίζουμε ελαφρά. Βάζουμε κομμάτια φέτας πάνω στη ντομάτα, ροδελίτσες καυτερής πιπεριάς καθώς και πράσινες κομμένες πιπεριές. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος βάζουμε και τις κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο μπούκοβο, αν θέλουμε να γίνει… της κολάσεως!
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για ένα εικοσάλεπτο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα. Το μπουγιουρντί μας που είναι και αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, αλλά και έξτρα σπέσιαλ περιμένει να το απολαύσουμε σαν ορεκτικό ή σαν μεζεδάκι που θα συνοδέψει τα ποτά μας.