1 πακέτο φύλλο κρούστας
10 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
8 – 10 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Υλικά για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα μας προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν και λίγο μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε μακριές λωρίδες. Στην άκρη μιας λωρίδας βάζουμε με ένα κουταλάκι κρέμα και αρχίζουμε να την τυλίγουμε τριγωνικά όπως ακριβώς κάνουμε με τα τυροπιτάκια. Στο τέλος βρέχουμε την άκρη του φύλλου κρούστας με λίγο νερό για να κολλήσει. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.