1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 λίτρα γάλα
16 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
20 κουταλιές ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
75γρ. βούτυρο
Κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τότε προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις πήξει αρκετά η κρέμα της μπουγάτσας την απομακρύνουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε το βούτυρο και με αυτό βουτυρώνουμε την βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Στρώνουμε τα 6-7 φύλλα κάτω βουτυρώνοντάς τα ελαφρά ανάμεσα και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα της μπουγάτσας. Ισιώνουμε την κρέμα να γίνει ισόπαχη και την πασπαλίζουμε καλά με κανέλα. Στρώνουμε πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας ελαφρά. Προσέχουμε να βουτυρωθεί πολύ καλά το πάνω πάνω φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η μπουγάτσα μας. Την βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά, την κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη κανέλα ακόμη. Η μπουγάτσα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.