1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυτική κρεμά (vegetable cream)
2 βανίλιες
3 1/2 φλιτζάνια νερό
Φύλλο κρούστας
Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων
Λίγη άχνη
Λίγη κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη φυτική κρέμα και τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνω την φωτιά και ρίχνω το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Όταν πήξει το αποσύρω και ρίχνω και τις 2 βανίλιες. Βουτυρώνω ένα ταψί και στρώνω τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα. Ρίχνω την κρέμα και στρώνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα κι αυτά. Χαράζω την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνω σε μέτριο φούρνο. Μόλις την βγάλω την πασπαλίζω με άχνη και κανέλα. Σερβίρεται ζεστή. Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!