Υλικά:
300 γρ. σκληρό αλεύρι
300 γρ. καλαμποκάλευρο
Νωπή μαγιά (ποσότητα σαν ένα σπιρτόκουτο)
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι (και με το μάτι καλά είναι)
Εκτέλεση:
Ζύμωμα, αναμονή να "φουσκώσει" και μετά ψήνουμε σε ταψάκι για μια ώρα, και το αφήνουμε μέσα στον φούρνο (με κλειστό φούρνο) κανά μισάωρο.
Σημ.: Το ψωμί αυτό σπάει με το χέρι, δεν κόβεται με μαχαίρι γιατί διαλύεται.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Νίκος και τον ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.