1 κιλό καθαρισμένα μπιζέλια
1 μάτσο άνηθο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 φύλλα μαρουλιού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι μας και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Εν συνεχεία ρίχνουμε τα χοντροκομμένα φύλλα μαρουλιού, τις ντομάτες μέτρια κομμένες, αλάτι, πιπέρι και τον αρακά. Ρίχνουμε νεράκι στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν, και βράζουμε.
Η ίδια συνταγή τους χειμερινούς μήνες γίνεται με κατεψυγμένο αρακά. Ας το απολαύσουμε αυτό το υγιεινό πιάτο μας τώρα με φρέσκα μυρωδάτα υλικά. Για να έχουμε καθαρισμένο ένα κιλό αρακά θα πρέπει να πάρουμε περίπου 3 κιλά φρέσκο (εξαρτάται πάντα από το πόσο γεμάτος είναι). Σερβίρεται ζεστός με ωραία ελληνική φέτα.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!