600γρ. φυτική μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
200γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγούλια
Βανίλιες
200γρ. κορν φλάουερ κοσκινισμένο
600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Κερασάκια μαρασκίνο
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για 4 ώρες. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε λοιπόν το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 10′ Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, χτυπάμε λίγο και κλείνουμε το μίξερ. Ρίχνουμε το κορν φλάουερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να πάρει όλο το αλεύρι! **ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ** Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει. Αν θέλουμε διακοσμούμε με κερασάκι μαρασκίνο ή οποιαδήποτε γλυκό κουταλιού που το έχουμε βάλει να στραγγίξει το σιρόπι. Ψήνουμε για 15′-17′ στους 175° πάνω κάτω αέρα.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.