1 κούπα ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού ψιλοκομμένα
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα βιτάμ ή βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
250γρ. μαύρη σοκολάτα
1 πορτοκάλι (το ξύσμα και το χυμό του)
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε στο μπωλ, προσθέτοντας το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη βανίλια, τα κομματάκια του ψιλοκομμένου ζαχαρωμένου πορτοκαλιού και ζυμώνουμε καλά. Σχηματίζουμε ένα κύλινδρο με τη ζύμη ή αν θέλουμε να γίνουν τετράγωνα ή άλλου σχήματος τα μπισκότα μας δίνουμε ανάλογο σχήμα στη ζύμη μας. Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για μία τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε λεπτές φέτες από τον κύλινδρο της ζύμης απλώνοντάς τες πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενά ανάμεσά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για είκοσι λεπτά περίπου (ανάλογα με το πάχος που τους έχουμε δώσει). Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βυθίζουμε τα μπισκότα πορτοκαλιού σε αυτήν. Αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τα μπισκότα πορτοκαλιού είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!
Σημείωση: Αντί για ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού!