2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο)
350γρ. σταγόνες σοκολάτας ή σοκολάτα τριμμένη
250γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη λευκή
1 κούπα ζάχαρη καστανή
3 αυγά
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τα δύο είδη ζάχαρης να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (ίσως χρειαστεί 1/4 κούπας αλεύρι ακόμη). Τέλος ανακατεύουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί που είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκοτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν στις άκρες τους αλλά το κέντρο τους να είναι μαλακό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και τα τρώμε μετά μανίας ή τα φυλάμε σε κουτί για μπισκότα.