2 1/2 κούπες αλεύρι
125γρ. βούτυρο (μισό πακέτο)
150γρ. νουκρέμα (πραλίνα φουντουκιού)
60γρ. κριμ τσιζ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Σε ένα μπωλ βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπωλ βάζουμε το βούτυρο και το κριμ τσιζ και τα χτυπάμε στο μίξερ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε βάζοντας και τα αυγά, το κακάο και τη βανίλια. Ρίχνουμε και την πραλίνα φουντουκιού και λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν πάρει την μισή περίπου ποσότητα αλευριού συνεχίζουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον.
Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε την ζάχαρη άχνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και με ένα κουταλάκι παίρνουμε ισόποσα μέρη της ζύμης που τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην ζάχαρη άχνη. Τα πιέζουμε ελαφρά να γίνουν πεπλατυσμένα και τα στρώνουμε πάνω σε ταψί που έχει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας με είκοσι λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τα απολαμβάνουμε και… επειδή εξαφανίζονται αμέσως… ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε άλλη μία δόση!