4 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
60γρ. σοκολάτα 81% κακάο
2 αυγά
2 – 4 κουταλιές υποκατάστατο ζάχαρης
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
Λίγο κονιάκ
Καρύδια
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το υποκατάστατο ζάχαρης και μέσα του ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και μέσα του διαλύουμε την σόδα. Προσθέτουμε το ξύσμα και το μείγμα του πορτοκαλιού, τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι και λίγο κονιάκ, στο μείγμα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να γίνει η ζύμη μας μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα πιέζουμε ελαφρά με το καρύδι να χωθεί κάπως μέσα τους. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-30 λεπτά και απολαμβάνουμε κουλουράκια όχι πολύ γλυκά αλλά υγιεινά και νόστιμα.