4 αυγούλια + 4 κρόκους
320γρ. ζάχαρη
280γρ. αραβοσιτέλαιο
20γρ. μπέικιν πάουντερ
40γρ κακάο Νεστλέ ντεσέρτ (το καλύτερο!!!)
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
880γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χτυπάμε 10′ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Αφού γίνουν όλα ένας χυλός, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Γίνεται μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει. Ανοίγουμε με τον πλάστη στον πάγκο της κουζίνας και κόβουμε με κουπάτ ό,τι σχέδιο μας αρέσει. Όσο πιο χοντρό φύλλο ανοίξουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν! Ψήνουμε 10′ στους 180° C.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.