1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 βούτυρο φρέσκο (250γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
2-3 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού-λεμονιού
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες ή το ξύσμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε ελάχιστα με σπάτουλα, τόσο ώστε μόλις που να ανακατευτούν τα υλικά μας. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί μας και βάζουμε τη ζύμη μας σε πρέσα μπισκότων ή κορνέ. Φτιάχνουμε μπισκοτάκια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν στην βάση τους. Τα βουτυρένια μπισκότα μας με αυτή την εύκολη συνταγή για πρέσα μπισκότων ή κορνέ είναι έτοιμα να εντυπωσιάσουν τόσο με την γεύση τους όσο και με το σχήμα τους!