1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
150γρ. βούτυρο
300γρ. αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού
Λίγο λικέρ της αρεσκείας σας
200γρ. μαρμελάδα φράουλα
Μια πρέζα αλάτι
Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το λικέρ, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αυγά. Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίγετε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς κόβετε καρδιές σε ζυγό αριθμό. Στις μισές από αυτές, κόβετε με μια μικρότερη κουπ-πατ μια μικρότερη καρδιά στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν σκελετοί καρδιάς. Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στις ολόκληρες καρδιές, στο κέντρο τους. Βάζετε πάνω τους τις κομμένες, ώστε να φαίνεται στο κέντρο μια καρδούλα από μαρμελάδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα. Τις βάζετε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε ζεστό φούρνο το πολύ για 7 λεπτά. Τα μπισκοτάκια σας είναι έτοιμα! Τις μικρές καρδούλες που θα σας περισσέψουν μπορείτε να τις ψήσετε μόνες τους ή να φτιάξετε κάτι άλλο αν τις ξανακάνετε ζύμη.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έλενα Χρυσοχόου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!