1 κούπα αλεύρι
3 αυγά
100γρ. σοκολάτα
100γρ. σοκολάτα τριμμένη
1/2 κούπα κακάο σκόνη
1/2 κούπα βούτυρο (125γρ.)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά καφέ στιγμιαίου εσπρέσσο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αφήνουμε το βούτυρο να ζεσταθεί εκτός ψυγείου. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε μαζί το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί προσθέτοντας και τον καφέ εσπρέσσο. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα
αυγά και τις βανίλιες. Προσθέτουμε χτυπώντας το μείγμα και την λιωμένη σοκολάτα. Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι (δεν πρέπει να το χτυπήσουμε πολύ ώρα, ίσα να ανακατευτεί καλά). Προσθέτουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα και την τριμμένη σοκολάτα. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω του κουταλιές από την ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα φάμε, εεεε πριν τα φυλάξουμε (όσα μείνουν) σε κουτί για μπισκότα!