250γρ. κότατζ τσιζ
250γρ. αλεύρι
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Με ένα πιρούνι ή σε ένα μούλτι λιώνουμε πάρα πολύ καλά το κότατζ τσιζ και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, του προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομαλή που δεν κολλάει πολύ (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή λίγο κότατζ ή βούτυρο ανάλογα με το πόσο υδαρό είναι το τυρί).
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Ανοίγουμε σε “φύλλο” πάχους περίπου μισού εκατοστού και με ένα ποτήρι κόβουμε κυκλικά κομμάτια. Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη που περίσσεψε και ανοίγουμε και ξανακόβουμε. Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικη ζάχαρη και αν θέλουμε κανέλα ή άλλο μπαχαρικό (π.χ. μοσχοκάρυδο). Βάζουμε το μπισκότο μας να πάρει και από τις δύο πλευρές του ζάχαρη και διπλώνουμε σε “μαντιλάκι”. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια μας αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για μισή περίπου ώρα μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα στις άκρες τους και απολαμβάνουμε.