2 κούπες αλεύρι
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
3/4 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη εξακολουθώντας να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα και κατόπιν το αυγό. Σε ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με την βανίλια και τα καρύδια. Ενώνουμε τα δύο μείγματα προσθέτοντας λίγο λίγο στο βούτυρο το μείγμα του αλευριού και ζυμώνοντας. Με την βοήθεια διαφανούς μεμβράνης ή αντικολλητικού χαρτιού τυλίξουμε την ζύμη μας να γίνει μπαστούνι. Έτσι όπως είναι τυλιγμένη η ζύμη μας σαν κορμός την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 3-4 ώρες έως και όλη την νύχτα.
Ξετυλίγουμε την ζύμη μας και την κόβουμε σε κομμάτια πάχους περίπου ενός πόντου. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να χρυσίσουν τα μπισκότα μας. Αφήνουμε στο ταψί τα μπισκότα μας εκτός φούρνου για δέκα περίπου λεπτά και μετά μπορούμε να τα βάλουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Τα μπισκότα με καρύδια τα φυλάσσουμε σε σακούλα τροφίμων με ζιπ, ή βάζο μπισκότων που να κλείνει αεροστεγώς. Καλή απόλαυση!
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο λευκή ζάχαρη αλλά με την προσθήκη της καστανής τα μπισκότα μας θα γίνουν πιο τραγανά. Επίσης, εάν επιθυμούμε αντί να κρυώσουμε την ζύμη μας στο ψυγείο μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε σακούλα κατάψυξης στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε τα μπισκότα μας όποτε θέλουμε εντός τριών μηνών.