2 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
1 βανίλια
2 κουταλάκια γλυκάνισο
Βάζουμε την σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμες μακρόστενες ή χρησιμοποιούμε σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τους σπόρους γλυκάνισου. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπωλ, χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε χτυπώντας λίγη λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με λάδι και βανίλια. Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 3-4 μακρόστενες φόρμες (δεν πρέπει να έχει μεγάλο ύψος). Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για μισή περίπου ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι φόρμες μας και μεταφέρουμε τις “φρατζόλες” σε επιφάνεια κοπής. Χρησιμοποιώντας πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα μπισκότα πάχους περίπου ενός πόντου.
Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τα μπισκότα μας και ψήνουμε για λίγα λεπτά και από αυτή τη πλευρά.