1 3/4 κούπας αποξηραμένα κεράσια (ή δαμάσκηνα, βερίκοκα, ροδάκινα κλπ)
1/2 κούπα λικέρ Αμαρέτο (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο)
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά (3 ολόκληρα και 1 για το άλειμμα)
2 κουταλάκια βανίλια
3/4 κούπας ξεφλουδισμένα κομμένα αμύγδαλα
3 κουταλιές χοντρόκοκκη ζάχαρη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα κεράσια και το λικέρ σε μέτρια προς το χαμηλό φωτιά. Ανακατεύουμε που και που μέχρι τα κεράσια να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζουμε κρατώντας 2 κουταλιές από το υγρό. Αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με λικέρ.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπωλ. Σε άλλο μπωλ βάζουμε το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ για δύο περίπου λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μίγμα αφράτο. Βάζουμε και τα 3 αυγά, ένα ένα. Προσθέτουμε και το υγρό (σιρόπι) από τα κεράσια και σιγά σιγά το περιεχόμενο του άλλου μπωλ (με το αλεύρι) ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια και τα αμύγδαλα.
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Πλάθουμε το κάθε μισό σε ένα μασούρι με πάχος 6-7 πόντους και μήκος 30 πόντους. Πατάμε τα μασούρια να γίνουν με ύψος 1 περίπου εκατοστό. Βάζουμε τα μασούρια σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με την χοντρόκοκκη ζάχαρη.
Τα ψήνουμε για 35 λεπτά γυρνώντας τα από την άλλη πλευρά στο μισό του χρόνου. Μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά πάνω σε σχάρα. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 150. Κόβουμε κάθε μασούρι λοξά σε 16 – 18 κομμάτια. Απλώνουμε τα κομμάτια στη σχάρα ξαπλωμένα (όχι όρθια) και τα ψήνουμε για 8 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα ψήνουμε για ακόμη 8 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να γίνουν τραγανά. Φυλάσσονται σε ειδικό δοχείο μέχρι μια βδομάδα.