2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, και λίγο ακόμη
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1 βιτάμ
100γρ. σοκολάτα
Εσάνς βανίλιας
1 κουταλάκι βιτάμ
1/2 κουταλάκι αλάτι
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με μίξερ καλά το βιτάμ και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τη βανίλια. Κατεβάζουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και με πλάστη τα ανοίγουμε να γίνουν μια σχετικά λεπτή επίπεδη επιφάνεια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε με κουπ πατ καρδούλες και τις αραδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί με τα κουλουράκια καρδούλες στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 12 με 17 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους), μέχρι δηλαδή να πάρουν χρώμα στην άκρη τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και όταν κρυώσουν καλά λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και το ένα κουταλάκι βιτάμ και βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα μια μια τις μπισκοτένιες καρδούλες μας. Τις αφήνουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.