2 κούπες αλεύρι
100γρ. σοκολάτα τριμμένη
1 πακέτο μαργαρίνη (250γρ.)
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά σκόνη στιγμιαίου καφέ espresso
1 βανίλια
Αφήνουμε την μαργαρίνη εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα φλυτζανάκι βάζουμε μία κουταλιά βραστό νερό και μέσα του διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ εσπρέσο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τις ζάχαρες και το αυγό να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και τον καφέ εσπρέσο. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι και την τριμμένη σοκολάτα. Βάζουμε την ζύμη μας σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με άλλο αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε με μίνι πλάστη να γίνει ισόπαχη. Αφήνουμε έτσι την ζύμη μας στο ψυγείο για δύο ώρες. Στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα, τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος τους). Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα φυλάσσουμε σε κουτί για μπισκότα.