1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος (1/2 κιλό χοιρινός + 1/2 κιλό μοσχαρίσιος)
3 κολοκυθάκια
1 αβγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Λίγη πάπρικα γλυκιά
Βάζετε τον κιμά σε μια λεκανίτσα. Καθαρίζετε, πλένετε και τρίβετε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια. Τα στύβετε με το χέρι και τα προσθέτετε στο μπολ με τον κιμά.
Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, την πάπρικα, το αβγό, και ζυμώνετε τα μπιφτέκια καλά.
Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα να αναμιχθούν τα αρώματα, και στη συνέχεια πλάθετε μπιφτέκια στο μέγεθος και στο σχήμα που προτιμάτε.
Τα ψήνετε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό σκεύος ή γκριλιέρα, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα σερβίρετε αμέσως ζεστά, συνοδεύοντας τα με λαχανικά βραστά, ρύζι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο μουσικός παραγωγός και συγγραφέας Νίκος Μουρατίδης τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.