1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
2 κρεμμύδια ξερά
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Λίγο δυόσμο τριμμένο
Ελαιόλαδο
Λίγο κόκκινο κρασί
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το βάζουμε να μουλιάσει σε μια λεκανίτσα με λίγο κρασί και νερό. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και το μοσχοκάρυδο (τριμμένο). Περνάμε τα κρεμμύδια από το μούλτι ώστε να γίνουν πολτός. Τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα αυγά και το ψωμί στυμμένο καλά. Ζυμώνουμε το μείγμα μας και πλάθουμε με αυτό όμορφα στρογγυλά μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στο τηγάνι, στη σχάρα, στο φούρνο ή στην τοστιέρα. Συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές ή πουρέ και άλλα πολλά!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Ν. και την ευχαριστούμε πολύ.