1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
2 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
4 αυγά
4 φέτες ψωμί ξερό
2 κουταλάκια ξύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτάκι μπίρα
Λίγο ούζο
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
3-4 κουταλιές μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Σε ένα μπωλ τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη. Σε ένα ποτηράκι βάζουμε τη μουστάρδα με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα της μουστάρδας στις πατάτες μας και τις ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο ταψί την μπίρα και στη συνέχεια τις πατάτες. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 3/4 της ώρας.
Σε ένα μπωλάκι μουσκεύουμε το ψωμί στο ούζο προσθέτοντας και λίγο νερό. Το στύβουμε ελαφρά ανάμεσα στα χέρια μας. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί σε τρίμματα, τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, τη ρίγανη και τα ζυμώνουμε καλά με τα δύο μας χέρια. Αν το μείγμα των μπιφτεκιών μας έχει υγρά τότε προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αποθέτουμε πάνω στις πατάτες. Όταν ψηθούν από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε, τους ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και τα ψήνουμε και από την άλλη. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.