1 κιλό άπαχος κιμάς από μοσχάρι
2 καρότα τριμμένα
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
150 γρ. ψωμί μουλιασμένο σε ροζέ ή κόκκινο κρασί
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
1. Πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχάρα που προηγουμένως έχουμε λαδώσει. (Συνοδεύουν σαλάτες για ένα σχετικά διαιτητικό γεύμα)
Αλλά και:
2. Μπορούμε να τα πλάσουμε κεφτεδάκια και να τα βράσουμε μέσα σε κόκκινη σάλτσα. (Ταιριάζουν πολύ με ταλιατέλες)
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Στέλλα Αλεξανδράτου και την ευχαριστούμε πολύ.