1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
4 κρεμμύδια ξερά
4 πιπεριές κέρατα
4 μελιτζάνες φλάσκες
4 ντομάτες
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο ούζο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Σε ένα μπωλ βάζουμε νερό, το ούζο και σε αυτά μουσκεύουμε τη ψίχα από το ψωμί. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα δύο από αυτά τα ψιλοκόβουμε, ενώ τα άλλα δύο τα κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε τις πιπεριές και τις χωρίζουμε στα δύο κατά μήκος αφαιρώντας κοτσάνια και σπόρια. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε παραλληλόγραμμα πάχους δύο δακτύλων, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν για μία ώρα και να ξεπικρίσουν. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το μουσκεμένο ψωμί στυμμένο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο, λίγο δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλάτι πιπέρι και κύμινο. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί καλά και φτιάχνουμε μακρόστενα μπιφτέκια πάχους δύο δακτύλων. Παίρνουμε ένα μεγάλο πυρέξ, το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο και στρώνουμε πάνω του τις μελιτζάνες και τα μπιφτέκια εναλλάξ ώστε να σχηματίσουν κάτι σαν μωσαϊκό. Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες των δύο κρεμμυδιών και τις πιπεριές. Τέλος κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω ένα φλιτζάνι νερό και ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.