1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
2 πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά
Λίγο κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ξύδι
Φέτες τυρί του τοστ
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί με το κρασί και λίγο νερό και το στύβουμε καλά. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, τα αυγά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλο το μείγμα.
Τώρα θα ετοιμάσουμε την γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια καλά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τις πατάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας. Πλάθουμε μπιφτέκια σχετικά λεπτά. Στα μισά από αυτά βάζουμε με ένα κουταλάκι στο κέντρο τους γέμιση και καπακώνουμε κλείνοντας με τα άλλα μισά. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν προσθέτοντας από πάνω τους όταν έχουν ήδη ψηθεί μια φέτα κίτρινο τυρί ώστε να λιώσει.