1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 κούπα τριμμένο τυρί
1/2 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
1-2 σκελίδες σκόρδο ή 1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 αυγό
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αφήνουμε να αποψυχθεί καλά το σπανάκι σε σουρωτήρι, να στραγγίξει καλά και το στύβουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πολτοποιημένο. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, και ζυμώνουμε με τα χέρια μας να γίνουν σχετικά λεπτά μπιφτέκια (σαν αυτά για χάμπουργκερ). Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε εκεί για έξι περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά τους. Τα σερβίρουμε σκέτα, ή σαν συνοδευτικό, ή μέσα σε ψωμάκι με συνοδεία καυτερής σάλτσας.