Υλικά:
5 κούπες νερό βραστό
1 κύβο λαχανικών
3/4 κούπας νιφάδες πουρέ πατάτας
3/4 κούπας αλεύρι
1/2 κούπα λάδι
Αλάτι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό και μέσα του διαλύουμε τον κύβο και τις νιφάδες του πουρέ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μέσα του ανακατεύουμε συνεχώς το αλεύρι να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του ζωμού συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν μπεσαμέλ. Τέλος προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο και εάν χρειάζεται αλάτι. Η νηστίσιμη μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη!
Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.