Υλικά:
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1-2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του αλευριού, προσθέτουμε 2 κουτιά γάλα εβαπορέ και ίση ποσότητα (2 κουτιά) νερό. Ανακατεύουμε με το μπαστούνι κοπής και όταν η μπεσαμέλ μας γίνει λεία, απομακρύνουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το ή τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει το αυγό μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.